Öğrencilerin Kolpa'lı Mezuniyet Coşkusu

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.06.2022 - 11:38, Güncelleme: 13.06.2022 - 12:02 857+ kez okundu.
 

Öğrencilerin Kolpa'lı Mezuniyet Coşkusu

Malatya İnönü Üniversitesi'nden 2021-2022 Akademik Yılında mezun olan 6 bin öğrenci, ünlü rock grubu Kolpa’nın sahne aldığı konserde büyük coşku yaşadı.

Arapgir merkezde yaşayan 72 yaşındaki Asım Külah, 20'li yaşlarda başlayan tarih, antika ve musiki merakı sonrasında evini sergi evine çevirdi. Günübirlik yüzlerce yerli yabancı turistin ziyarete gelerek bol bol fotoğraf çektirdiği antika eserlerin Arapgir halkına ait olduğunu belirten Asım Külah, 130 yıllık ahşap harman makinesine gözü gibi bakıyor. Hobi olarak başladı Arapgirlilerin kullandığı tarihi değeri olan eşyaların heba olmaması için elinden geleni yaptığını kaydeden Asım Külah, ''Yöremizde kullandığımız eşyaların çöpe gitmemesi için burada biriktirdik. Bunlardan biri de 130 yılı aşkın bir geçmişi olan, yöremizde kullanılan ahşap harman makinesi. Çok emek vermiştir Arapgir'imize, burada koruma altına aldım. İnşallah ömrüm oldukça saklayacağım. Yeni nesillere tanıtacağız" dedi. Gözü gibi bakıyor 130 yılı deviren ahşap harman makinesinin çalışır vaziyette olduğunu da aktaran Külah, ''Bunlar vatandaşlarımızın kullandığı malzemeler. Çocukları bakamıyor. İyi sakladığım ve baktığım için bana getirip emanet olarak bırakıyorlar. Biz de koruyoruz, bakıyoruz ve gelen konuklara tanıtımını yapıyoruz. Makine çalışır vaziyette" diye konuştu.
Malatya İnönü Üniversitesi'nden 2021-2022 Akademik Yılında mezun olan 6 bin öğrenci, ünlü rock grubu Kolpa’nın sahne aldığı konserde büyük coşku yaşadı.

Arapgir merkezde yaşayan 72 yaşındaki Asım Külah, 20'li yaşlarda başlayan tarih, antika ve musiki merakı sonrasında evini sergi evine çevirdi. Günübirlik yüzlerce yerli yabancı turistin ziyarete gelerek bol bol fotoğraf çektirdiği antika eserlerin Arapgir halkına ait olduğunu belirten Asım Külah, 130 yıllık ahşap harman makinesine gözü gibi bakıyor.

Hobi olarak başladı
Arapgirlilerin kullandığı tarihi değeri olan eşyaların heba olmaması için elinden geleni yaptığını kaydeden Asım Külah, ''Yöremizde kullandığımız eşyaların çöpe gitmemesi için burada biriktirdik. Bunlardan biri de 130 yılı aşkın bir geçmişi olan, yöremizde kullanılan ahşap harman makinesi. Çok emek vermiştir Arapgir'imize, burada koruma altına aldım. İnşallah ömrüm oldukça saklayacağım. Yeni nesillere tanıtacağız" dedi.

Gözü gibi bakıyor
130 yılı deviren ahşap harman makinesinin çalışır vaziyette olduğunu da aktaran Külah, ''Bunlar vatandaşlarımızın kullandığı malzemeler. Çocukları bakamıyor. İyi sakladığım ve baktığım için bana getirip emanet olarak bırakıyorlar. Biz de koruyoruz, bakıyoruz ve gelen konuklara tanıtımını yapıyoruz. Makine çalışır vaziyette" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malatyahakimiyet.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.